ET GRAVSTED TIL VORES SAMTID

          BACHELORPROJECT

           Design School Kolding, Denmark 2014
           6rd semester of Bachelor Programme

           Collaboration: Holstebro Kirkegårde

           Exhibition:
           Kolding Designskole - Bachelor Udstilling 2014

 

Many do not choose the traditional cemetery because it does not fit our present. This project is a gravestone and burial site, which, with a strong simplicity and cleansing of religious symbols and all manner of decoration, forms the frame around and place for reflection and sorrow. The gravestone is round and the circle is chosen because of its simple closed form as a clue to life cycle. The stone is cast in white concrete with a displaced inner circle, which is a low basin for water. This water mirror catches the light, and the entire burial square will appear like a green surface of small wooden beams with luminous sky mirrors encircled by an oval roof shelf. A spiritual place for reflection.

 

PROCESS PICTURES: